Напих се, откраднах агне – мама ще плати!

Напих се, откраднах агне – мама ще плати!

Родопчанка в Испания, а безработният син… 24rodopi.bg/Общество Гурбет, безработица, скука, грижи. Обилно поливане с алкохол на ежедневието и формира

Родопчанка в Испания, а безработният син…

24rodopi.bg/Общество

Гурбет, безработица, скука, грижи. Обилно поливане с алкохол на ежедневието и формиране на лицето на съвремието в обезлюдяващата планина чрез абсурдни на моменти случки и събития.

„Не искам да влизам в затвора. Майка ми работи в Испания, тя ще ми помага. Ще започна да се лекувам от алкохолизъм. Като откраднах, също бях пиян“.

Думите на млад мъж в съда. С основно образование, безработен, живеещ в родопско село. Изправен пред Темида след като отпразнувал рождения си ден.

Тогава той се събрал със свой приятел край селото и от сутринта започнали да надигат чашите. След значително количество, интерес у мъжа събудило стадото на негов комшия, което той прибирал в обора в късния следобед. Алкохолът проговорил в съзнанието на родопчанина и той решил да задигне едно от общо 40-те агнета на фермера. Промъкнал се в неохраняемия обор и излязъл от там с агне, преметнато на гърба му. Животното било около 35 килограма. Заедно с авера си отишли до местност с чешма, край която имало съградено огнище за чеверме. Заколил агнето, одрал го, сготвили с другаря дробове и друга карантия, набучили го на шиш и започнали да  го въртят над въглените. Продължили здравото пиене, а към осем часа вечерта, рожденикът вдигнал шиша с останалото месо и го отнесъл към дома си, в къщата на майка си.

При проверка вечерта, собственикът разбрал за кражбата и подал сигнал в полицията. Униформените пък бързо достигнали до извършителя.

Щетите на стопанина били платени от майката на безработния, гурбетчийка в Испания.

Той пък успя да получи снизхождение от магистратите в Девин, въпреки, че преди година задигнал мобилен телефон.

Съдът го наказа с глоба в размер на 1000 лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0