Най-възрастната учителка в Момчилград е на 93 и… помни имената на учениците си

Най-възрастната учителка в Момчилград е на 93 и… помни имената на учениците си

24rodopi.bg/Общество Букет с цветя и благодарности получи най-възрастната учителка в Момчилград - 93-годишната Павлина Чилингирова. Тя беше посетена

24rodopi.bg/Общество

Букет с цветя и благодарности получи най-възрастната учителка в Момчилград – 93-годишната Павлина Чилингирова. Тя беше посетена в дома й от кмета на общината Илкнур Кязим и ресорния заместник-кмет Гюлюзар Исмаил, а поводът стана Международния ден на учителя.

Павлина Чилингирова е отдала близо половин век на обучението и възпитанието на няколко поколения ученици. Професионалният й път започва от град Габрово. След това работи в Крумовград и в Момчилград. 15 години преподава изобразително изкуство в най-голямото момчилградско училище СУ „Н. Й. Вапцаров“.

„За мен беше изключително удоволствие да разговарям с г-жа Чилингирова. Хора като нея, отдали целия си живот на просвещението, са пример за всеотдайност и отговорност“, заяви Илкнур Кязим. По време на срещата най-възрастната учителка в Момчилград, която е преподавала на няколко поколения, разказа за отминалите години. Павлина Чилингирова помни поименно свои изявени ученици, с някои от които все още поддържа контакт.

„Пожелавам на всички учители да бъдат здрави и да имат мъдростта и признанието, което има г-жа Чилингирова. Нека пазят традициите на българското образование и да променят света  към по-добро“, каза още Илкнур Кязим.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0