Най-сетне! Мащабна акция „Трошки на пътя“ – 400 МПС със стикери „Отива за скрап“

24rodopi.bg/Кърджали Мащабна акция за премахване на зарязани по паркинги и улици стари автомобили започна Община Кърджали. 400 превозни средства ве

24rodopi.bg/Кърджали

Мащабна акция за премахване на зарязани по паркинги и улици стари автомобили започна Община Кърджали. 400 превозни средства вече са с поставени стикери с предупреждение от началото на годината, а някои дори вече преместени от собствениците.

Припомняме, че преди няколко години от предишното ръководство на администрацията също бе започнала подобна инициатива, но тя не доведе до нещо особено. Напротив, някои превозни средства все още стоят на местата си с избледнели и окъсани по тях стикери. Този път обаче от общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ са решени да се справят с този проблем. На някои паркинги във „Възрожденци“, например, има по пет-шест подобни автомобила, които заемат паркоместа. Под някои дори растат треви и храсти.

В графата „Излезли от употреба“ попадат превозните средства, чиито данъци не са плащани повече от две години, нямат и валидна „Гражданска отговорност“, което пък автоматично ги дерегистрира в системата на КАТ.

В момента е обявена процедура за избор на специализирана фирма, която да вдига подобни автомобили. Те ще бъдат поставяне на специална площадка, а непотърсените в рамките на 14 дни ще бъдат предавани за скрап. Собствениците, които пък ги потърсят, подлежат на глоба в размер на 150 лева, както и плащане за преместването, също на стойност 150 лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0