Най-оборотният ресторант е… „Ученическо хранене“?! Родители: Обедното меню за дете е 8 лева!

Най-оборотният ресторант е… „Ученическо хранене“?! Родители: Обедното меню за дете е 8 лева!

24rodopi.com/Кърджали Най-оборотният ресторант в Кърджали се оказва…. „Ученическо хранене“. Дружеството управлява столовата база в редица училища в о

24rodopi.com/Кърджали
Най-оборотният ресторант в Кърджали се оказва…. „Ученическо хранене“. Дружеството управлява столовата база в редица училища в областния град. Родители пък негодуват от цените за обед на децата.
„Едно пълно меню е 8 и дори над 8 лева. Порциите са скромни, а бият по цена дори тези в ресторанти“, посочи майка на първокласник за 24rodopi.com.
Супата е 2,50 лева, основното ястие е 4 лева, а десертът варира от един до лев и петдесет, установи наша проверка.
„Едно кюфте с кебапче, с гарнитура от три резанчета домат,  4 лева. Пилешката супа пък е по-скъпа от някои ресторанти, предлагащи обедни менюта, в Кърджали. Порциите са скромни, а цените завишени. За деца в първи, втори, трети клас, това е достатъчно. Но какво правим с по-големите ученици? Защо е по-скъпо от заведения, в които цената се формира и за сервиз?“, пита пък майка на второкласник.
Търговското дружество, което е създадено през 2006 година, стопанисва столовата база, приготвя и предлага основно и подкрепително хранене за учениците в 16 учебни заведения на територията на община Кърджали.
„Дружеството организира мероприятия по избор – гезе, кръщене, помен и други.“, пък се посочва в сайта на фирмата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0