Най-много туристи и най-много песни днес ще има на Дяволския мост, провежда се „Риболовен фест`2022“

Най-много туристи и най-много песни днес ще има на Дяволския мост, провежда се „Риболовен фест`2022“

24rodopi.bg/Регион За 18 юни е обявен жълт код в област Кърджали, но дано и този път предупреждението за опасни явления е фалшиво. Коментарът с молба

24rodopi.bg/Регион

За 18 юни е обявен жълт код в област Кърджали, но дано и този път предупреждението за опасни явления е фалшиво. Коментарът с молба е на дългогодишен рибар, който ще участва в „Риболовен фест`2022“ в района на Дяволския мост.

Добилата популярност за кратко време проява се организира от Община Ардино. Риболовният фест включва състезание по улов на речна риба, туристически поход от град Ардино до Дяволския мост и фолклорна програма на любителски художествени състави към читалище „Родопска искра“. Участниците в състезанието по улов на речна риба ще бъдат разпределени в три възрастови групи – деца до 14 години, мъже и жени. Времетраенето на надпреварата е 3 часа за мъже и жени и 2 часа за юноши и деца. Уловената риба се тегли с електронен кантар. При равен резултат се отчита кой е уловил най-големи екземпляри. За най-добрите въдичари от региона и страната Община Ардино е осигурила специални награди. Такива ще получат още рибарите, които уловят най-малка и най-голяма риба, както и за „каръка“ на състезанието.
Очаквайте новини от състезанието

Колкото до прогнозата на НИМХ за област Кърджали за днес, тя гласи: “Ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Количества на валежите 20-35 mm“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0