Най-известният затворник от Родопите поиска свобода предсрочно!

Най-известният затворник от Родопите поиска свобода предсрочно!

24rodopi.bg/Общество   Един от най-известните затворници от Родопите поиска предсрочно освобождаване. Молбата на делтапланериста Стайко Дел

24rodopi.bg/Общество

 

Един от най-известните затворници от Родопите поиска предсрочно освобождаване. Молбата на делтапланериста Стайко Делчев ще бъде разгледана от състав на Окръжния съд в Пловдив, като делото е насрочено за 13 април, съобщиха за 24rodopi.com близки на кърджалиеца.

Към момента Стайко е в затвора в града под тепетата, но вече е на „общ режим“. 

„От една година той работи. Първо чистеше помещенията на администрацията. Сега обаче е градинар, пускат го през деня извън затворническото общежитие“, посочиха за екипа ни приятели на Стайко.

Припомняме, че кърджалиецът излежава 8-годишна присъда за убийството на македонския гражданин Киро Тодоровски, извършено на 11 май 1997 година. Той обаче твърди, че е невинен.

Първоначално прокуратурата повдига обвинение срещу него, но месеци по-късно го сваля и прекратява производството поради липса на доказателства. Делтапланеристът завежда дело срещу държавата заради неправомерното му задържане. Отговорът пък е ново дело срещу него, въпреки, че голяма част от доказателствата вече са унищожени. Следва задочна присъда срещу Стайко, който години наред бе един от най-издирваните българи от Интерпол, избирайки бягството пред затвора.

COMMENTS

WORDPRESS: 0