Най-известният фотограф днес в парламента е… Цвета Караянчева

24rodopi.bg/Общество Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева се завърна в парламента като….фотограф. Колегите й парламентаристи я ви

24rodopi.bg/Общество

Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева се завърна в парламента като….фотограф. Колегите й парламентаристи я видяха в едно нетрадиционно за нея и непознато за широката публика амплоа – това на изследовател на Източните Родопи. Авторската й фотоизложба носи заглавието „Родопите отвъд познатото“ и бе открита от председателя на 49-то НС Росен Желязков с думите: „Хубаво е, когато в тази сграда, в която са вградени темелите на държавността, се случват подобни събития, защото те ни дават още едно основание за гордост, че обитаваме тази свещена земя, че имаме уникална природа и културно-историческо наследство и следва да ги познаваме и популяризираме“.

Експозицията включва 26 фотографски платна, онагледяващи малко известни и често подминавани от туристите природни феномени и археологически забележителности в Кърджалийско, сред които тракийското светилище край с. Небеска, Калпак кая, гробницата край с. Пчелари и др. Заснети са по време на обиколките на Караянчева из дебрите на Родопите през последните 3 години.

„Искам да направя повече хора съпричастни към вълшебната природа и историческо минало на моя край и да им покажа, че Родопите не са просто дестинация, те са начин на живот и убежище на българщината“, подчерта Цвета Караянчева. Освен да се насладят на нейния фоторазказ присъстващите на изложбата вкусиха и от характерната за региона къпана баница. 

На 31 май експозицията ще гостува в европарламента в Брюксел по покана на евродепутата Асим Адемов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0