Най-доброто време за засаждане на дърво е сега

Най-доброто време за засаждане на дърво е сега

24rodopi.bg/Образование В навечерието на Международния ден на Земята, учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене отправиха послания

24rodopi.bg/Образование

В навечерието на Международния ден на Земята, учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене отправиха послания да пазим природата и да се грижим за нея. Десетокласниците подготвиха презентация и слушаха беседа. Гости им бяха експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково.

Членовете на Клуб „Щастливи с нас“ на Български младежки червен кръст също се включиха в кампанията. Край пространството „Слънчо кът“ в двора, заедно с ръководството на средното училище, ученици, учители, представители на общинската организация на БЧК-Черноочене посадиха дръвче от вида бор.

Възпитаниците от началните класове на училището с интерес наблюдаваха инициативата и надградиха знанията си за опазване на околната среда и важността да посадиш дървета.

Дървото скрива в себе си много символики за младите. То показва, че ако не се предадеш на вятъра, ще получиш силни корени. След всяка изминала година ще стават по-големи и здрави. Смисълът на успеха е да се научите да имате търпение. Една китайска поговорка казва: “Най-доброто време за засаждане на дърво беше преди 20 години. Второто най-добро време е сега.”

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

COMMENTS

WORDPRESS: 0