Най-добрите в колоезденето, които ще помнят Момчилград завинаги – Симон Ракита, Кирило Царенко…

Най-добрите в колоезденето, които ще помнят Момчилград завинаги – Симон Ракита, Кирило Царенко…

24rodopi.bg/Спорт Най-добрите колоездачи, които ще помнят Момчилград цял живот! Това се отнася за тези участници в 69-ата колоездачна обиколка на Бъл

24rodopi.bg/Спорт

Най-добрите колоездачи, които ще помнят Момчилград цял живот! Това се отнася за тези участници в 69-ата колоездачна обиколка на България, които стъпиха на почетната стълбичка, за да получат награди от кметовете на Момчилград и Крумовград – Илкнур Кязим и Себихан Мехмед, от спортни деятели и шефове на ДЗИ – основен спонсор на надпреварата.

Както вече 24rodopi.com писа, полякът Симон Ракита първи пресече финалната арка от последния етап на колоездачната обиколка на България.

Украинецът Кирило Царенко е първи в генералното класиране.

Състезателят на италианския отбор „Галина Екотек Лукини“ спечели 69-ото издание на международната колоездачна Обиколка на България, която приключи в Момчилград. В отборното класиране победител стана „Галина Екотек Лукини“.

В най-дългия пети последен етап от Чирпан до Момчилград победител стана полякът Симон Ракита от „Востер“. Той измина дистанцията от 159 километра за 4:09.59 часа и така заслужи жълтата фланелка. Ракита беше награден от кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.

„За нас е изключителна чест да ви посрещнем в Момчилград и да бъдем част от 69-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България. Особено сме горди, че именити спортисти от цял свят ще имат възможността да се докоснат до красотите на Момчилград и Източните Родопи. Ръководството на Община Момчилград винаги си е поставяло за цел да организира и провежда спортни събития от такъв мащаб. Вярвам, че Международната колоездачна обиколка ще развие допълнително спортния туризъм и ще бъде в допълнителна подкрепа на местния туристически бранш“, заяви по време на церемонията Илкнур Кязим. Тя допълни, че от години Община Момчилград съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа организира обучение на малки велосипедисти, които в продължение на месец се учат на безопасно каране на колело. Традиционно през месец юни се организира и велопоход от Момчилград до археологическия комплекс „Татул“.

„Вярвам, че Международната колоездачна обиколка ще мотивира повече хора да използват велосипед, а Момчилград ще се утвърди като традиционен партньор“, каза още Илкнур Кязим.

Останалите победители бяха наградени от организаторите от Българска федерация по колоездене и Ротари клуб  – Момчилград.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0