Над 50 нови къщи в новия квартал, а вече и детска площадка

Над 50 нови къщи в новия квартал, а вече и детска площадка

Продължава инициативата на Община Черноочене за изграждане на детски кътчета в населените места от района. Детска площадка вече е изградена в новия  „

Продължава инициативата на Община Черноочене за изграждане на детски кътчета в населените места от района. Детска площадка вече е изградена в новия  „Квартал 4“ над административния център. Тя е по спечелен проект от Национална кампания „За чиста околна среда – 2021 г.“.

Кметът на Черноочене Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и общински съветници инспектираха на място приключващите дейности по изграждане на площадката.

При срещи с родители от квартала е възникнала идеята за детското кътче за най-малките. Мястото беше почистено и озеленено, за да се направи детската площадка. Тя е с люлки, пързалка, пясъчник и беседка.

„Надяваме се, че създаваме среда с благоприятни и безопасни условия за  отдих и игра на децата и удобство на техните родители“, каза Айдън Осман.

Жителите на „Квартал 4“ благодариха на общинското ръководство за реализирането на подетата инициатива.

В района са построени над 50 нови къщи, като значителна част са върху общински парцели.

Цялостно е приключило благоустрояването на квартала. Вече е изградена електропреносната, ,ВиК“ и канализационна мрежа. Асфалтирани и благоустроени са улиците. Оформени са паркови пространства и е монтирано парково осветление, припомни кметът Айдън Осман.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0