Над 45 хиляди души в Кърджалийско вече са напълно ваксинирани

Над 45 хиляди души в Кърджалийско вече са напълно ваксинирани

24rodopi.bg/Регион/Общество 45 056 са напълно ваксинираните лица в област Кърджали към 0:00 часа на 7 януари. 31,7 на сто от населението в 7-те кърдж

24rodopi.bg/Регион/Общество

45 056 са напълно ваксинираните лица в област Кърджали към 0:00 часа на 7 януари. 31,7 на сто от населението в 7-те кърджалийски общини е със завършен ваксинационен цикъл.

Над 6 000 вече са кърджалийците с поставена бустерна зона.

Във връзка с нарастването на случаите на COVID-19 в страната Министерството на здравеопазването (МЗ) препоръчва всички лица със симптоми на остро респираторно или чревно заболяване (повишена телесна температура, хрема, болки в гърлото, кашлица, загуба на обоняние, чревно разстройство, отпадналост) да се изолират до отшумяване на оплакванията и да ограничат контактите си.

Препоръчително е да се избягват посещения на масови прояви и места, където има струпване на хора.

МЗ напомня, че носенето на защитна маска за лице е задължително както на закрито, така и на открито –  при невъзможност за спазване на физическа дистанция. Изключение се допуска само за деца до 6 г., клиенти в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващи по време на физическа дейност, участници в телевизионни предавания, конференции, конгреси, брифинги, пресконференции и семинари по време на изказване.

Работодателите и органите по назначаване следва да обърнат внимание на своите служители за създадената организация по спазването на въведените противоепидемични мерки на работното място:

– правилното носене на защитна маска за лице;

– спазване на физическа дистанция, където е възможно;

– недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести, както и на чревни заболявания;

– спазване на лична хигиена и дезинфекция;

– работа от разстояние, във всички случаи, в които е възможно.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0