Над 15 медици от Кърджалийско си купиха имоти в Пловдив

Над 15 медици от Кърджалийско си купиха имоти в Пловдив

24rodopi.bg/Общество Минимум 15 медици от Кърджалийско са придобили имоти в последните месеци в Пловдив, разкриват пред 24rodopi.com агенции за недви

24rodopi.bg/Общество

Минимум 15 медици от Кърджалийско са придобили имоти в последните месеци в Пловдив, разкриват пред 24rodopi.com агенции за недвижими имоти. В процедура за уреждане на кредити са още 5-ма специалисти, които вече работят в пловдивски клиники.

„Това са предимно млади хора, които са в края на образованието си, придобили вече специалност или отдавна практикуват. Някои няма да се завърнат в родния край, а ще останат в Пловдив, където е преминал стажът им. Има и медицински кадри, които се местят от Кърджалийско в Пловдив. Има и такива, които купуват, за да отдадат под наем. Един вид инвестиция, спасяване на парите, които са спестили. Това вече са лекари с по-дълъг стаж. Някои от тях са придобили повече от едно жилище“, допълват брокерите.

Нов тренд движи пазара на жилища в Пловдив – лекари масово купуват едностайни и двустайни апартаменти с цел инвестиция, пише местният всекидневник „Марица“.

Така гилдията се очертава сред най-активните купувачи на жилища през последните месеци. При търсенето се очертават няколко ключови изисквания – сред тях са изградената инфраструктура, локацията и комуникативността на мястото. В Пловдив най-перспективните локации си остават бул. „Васил Априлов“ около Медицинския университет и зоната на бул. „Христо Ботев“, в близост до Стоматологичния факултет. Жилища се търсят и около УМБАЛ „Свети Георги“, обясняват пред медията брокери.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0