Над 100 мераклии да влязат в съветническата листа на ДПС в Кърджали, само 4 кметски номинации

Над 100 мераклии да влязат в съветническата листа на ДПС в Кърджали, само 4 кметски номинации

24rodopi.bg/Политика Без промяна от началото на номинационната кампания на ДПС в 7-те кърджалийски общини – огромен интерес за съветници, но за кмето

24rodopi.bg/Политика

Без промяна от началото на номинационната кампания на ДПС в 7-те кърджалийски общини – огромен интерес за съветници, но за кметове този пък „го дават“ по-скромно.

Над 100 са вече кандидатите за съветническата листа на партията в община Кърджали. Прогнозите сочат, че ДПС ще има между 19 и 23 съветници в разпоредителния орган в Кърджали след 29 октомври.

След всяко събрание в дългия списък се добавят още имена. Един от партийните съвети във „Възрожденци“ предложи за кандидат-съветник адвокат Александър Ставрев, който е шеф на Общинската избирателна комисия. Собственикът на една от известните дискотеки в града край Арда – Алтан Дурмуш, също е с номинация.

Сред най-коментираните е общинският съветник Ферди Мурад, който временно бе „замразен“ от кърджалийското ДПС, но той отново е активен в политиката. Ферди Мурад е наричан от колегите си в Общинския съвет „Г-н Предпочитан“. Той успя да стане съветник, въпреки, че бе поставен след 40-ото място, заради получените преференции (предпочитания).

Само 4 са номинациите за кандидат на ДПС за кмет на Кърджали – Хасан Азис, Елван Гюркаш, Ерол Мюмюн и Муса Сеидахмед.

COMMENTS

WORDPRESS: 0