На втората им среща, Пеевски към Хакан Фидан: ДПС е най-толерантната партия в България!

На втората им среща, Пеевски към Хакан Фидан: ДПС е най-толерантната партия в България!

24rodopi.bg/Политика Делян Пеевски, председател на Групата за приятелство с Турция в Народното събрание, се срещна с турския министър на външните раб

24rodopi.bg/Политика

Делян Пеевски, председател на Групата за приятелство с Турция в Народното събрание, се срещна с турския министър на външните работи Хакан Фидан. Двамата разговаряха в парламента, като това беше втората им среща. Припомняме, че Хакан Фидан прие предната вечер – 29 януари, в турското посолство номинираните за съпредседатели на ЦС на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Председателят на Групата за приятелство с Р Турция в Народното събрание Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС се срещна с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан в парламента става ясно от официалното съобщение.

На срещата бяха обсъдени взаимоотношенията на добросъседство и сътрудничество между двете страни и икономическите, социалните и културни връзки между народите на България и Турция.

Председателят на ПГ на ДПС изрази своята готовност за насърчаване на сътрудничество между двете страни и взаимна подкрепа. България твърдо застава и подкрепя пътя на Турция към ЕС и подобряването на партньорство в НАТО, каза Делян Пеевски.

Основна тема на среща бе  увеличаване на  общия стокообмена между двете държави, като целта е да достигне над  10 млрд. долара годишно.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски подчерта, че ДПС е най-толерантната партия в България и потвърди, че ще продължи да работи за  подобряване на добросъседските отношения.

COMMENTS

WORDPRESS: 0