На Трифон Зарезан: Кой прави най-доброто домашно вино, кой е най-големият пияч…

24rodopi.bg/Общество След двугодишно прекъсване заради пандемията от Ковид-19, Община Кърджали и Дома на културата възобновяват многогодишната традиц

24rodopi.bg/Общество

След двугодишно прекъсване заради пандемията от Ковид-19, Община Кърджали и Дома на културата възобновяват многогодишната традиция по повод Трифон Зарезан и организират конкурс за най-добро домашно вино.

Това съобщи директорът на Културния дом Марияна Ликова.

Тя уточни, че в конкурса може да участва всеки производител на вино, бяло или червено, а за целта трябва до самия празник-14 февруари, да представи мостри от произведения продукт в бутилки от по 0,5 литра. Те ще бъдат оценявани от специално жури с председател Анелия Иванова, а наградата – преходната статуетка, изобразваща грозд, ще бъде връчена от бога на виното Дионис по време на самото тържество, което ще се проведе на 14 февруари пред Дома на културата от 17 часа.

„Празникът е повод да се съберем и видим с всички наши съграждани и заедно да сътворим едно запомнящо се тържество на виното и любовта. Виното е хубаво, когато е направено по най-добрата рецепта. Така че ние каним всички винопроизводители да направят смелата крачка да участват в конкурса и да си покажат творението”, каза Марияна Ликова.

И още изненади за празника на виното са подготвили от Дома на културата. „По време на тържеството ще бъде обявени конкурси за най-добра наздравица – тост, за най-добър пияч на вино, за най-добър певец и за баш червен винар, за най-омайно вино. Жури този път ще бъде публиката, а на победителите ще бъдат връчени специални грамоти, разказа Марияна Ликова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0