На колко души са отпечатъците по 49-те пистолета?!

На колко души са отпечатъците по 49-те пистолета?!

24rodopi.bg/Темата+     На колко души и чии са отпечатъците по 49-те пистолета, които бяха задържани в Кърджали?! На този въпрос се ч

24rodopi.bg/Темата+

 

 

На колко души и чии са отпечатъците по 49-те пистолета, които бяха задържани в Кърджали?! На този въпрос се чака отговор от назначената дактилоскопична експертиза по случая с пратката незаконно оръжие, която бе открита в гараж в областния град. Експертите от Националния институт по криминология ще трябва да се произнесат и по балистично изследване.

 

Това съобщиха за 24rodopi.com от Районната прокуратура в Кърджали.

Разследването по случая продължава, а задържаният като изпращач на пистолетите 52-годишен жител на региона остава в ареста. Мярката му за неотклонение „задържане под стража“ бе потвърдена след обжалване.

Както 24rodopi.com първи и единствен писа, кашонът с укритите 49 бойни пистолети в него е трябвало да отпътува към Германия. Оръжията са били скрити сред кухненска посуда, предимно чаши, опаковани във вестници. Изпращачите пък са търсили превоз от шофьори, занимаващи се с транспорт с бусове на различни стоки към Западна Европа. Пратката дори е била заплатена предварително в размер на 60 евро.

Припомняме, че оръжието бе спипано при спецакция на полицията в Кърджали. Пистолетите били в кашон, оставен в гараж в областния град. Като съпричастни бяха задържани баща и син, на 52 и 27 години.

Оръжията са били вкарани от Турция, научи екипът ни. Предполага се, че посрещачи на стоката е трябвало да бъдат кюрди, живеещи в Германия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0