На 94 години! Учителката, която пее стари градски песни…

На 94 години! Учителката, която пее стари градски песни…

24rodopi.bg/Общество Поздравителен адрес и подарък до Цвета Тодорова Дамянова от град Ардино по повод 94-ия й рожден ден изпратиха кметът на общината

24rodopi.bg/Общество

Поздравителен адрес и подарък до Цвета Тодорова Дамянова от град Ардино по повод 94-ия й рожден ден изпратиха кметът на общината инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

„Искрено се радваме, че имаме честта от името на Ръководството на Общината и гражданите на Ардино да Ви поздравим по случай 94-та годишнина от рождението Ви. Няма по – голяма награда за човека от това да е заслужил уважението и признателността на обществото със своя труд, почтеност и достойнство. За Ръководството на Община Ардино и за цялото ни гражданство Вие сте такава личност с прекрасни човешки добродетели. Бъдете здрава! Радвайте се на децата, внуците и правнуците си. Честит рожден ден! Бъдете благословена!”, се казва в поздравлението.

Изключително развълнувана Цвета Дамянова изрази своята сърдечна благодарност към ръководството на общината за оказаното уважение.

„Човек трябва да бъде позитивен, почтен и добър. Трудолюбието е основно качество, което поддържа човек“, сподели Цвета Дамянова. Тя допълни, че обича хората и те я ценят и уважават.

Цвета Дамянова е родена на 11 октомври 1928 година в плевенското село Махалата, сега град Искър. Завършва земеделско училище и гимназия в родното си село. В началото на 50-те години на миналия век идва в Ардинския край и започва работа като учител в Горно Прахово. През 1954 г. свързва живота си с учителя Георги Дамянов. Имат дъщеря и син, четирима внуци и трима правнуци. Цвета Дамянова е дългогодишен служител в Община Ардино. Активен участник в групата за стари градски песни „Докле е младост“ към читалище „Родопска искра“ – Ардино. Дългогодишен член на Клуба на пенсионера.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0