На 17 август: Област Кърджали в оранжево на картата за пожароопасност, някои места – в червено!

24rodopi.bg/Регион За 17 август индексът за пожароопасност показва висока степен (жълта) за областите - София, Софийска, Кюстендил, Враца, Ловеч, Габ

24rodopi.bg/Регион

За 17 август индексът за пожароопасност показва висока степен (жълта) за областите – София, Софийска, Кюстендил, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград, Силистра, Търговище, Шумен и Смолян, много висока степен (оранжева) и максимална (червена) за части от териториите на областите – Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Варна, Бургас, Добрич, Благоевград, Хасково, Сливен, Ямбол и Кърджали, а в останалите 5 области  пожароопасността е ниска.

Това става ясно от картата с индекса за пожароопасност, предоставена от регионалния пресцентър на МВР.

Прогнозата на НИМХ за 17 август: Утре ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в източната половина на страната умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по Черноморието – малко по-ниски, в София – около 31°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0