На 15 години го обвиниха в блудство, 5 по-късно осъди Прокуратурата

На 15 години го обвиниха в блудство, 5 по-късно осъди Прокуратурата

24rodopi.bg/Криминале   Прокуратурата ще трябва да плати солидно обезщетение на млад мъж от региона. Това реши съдът в Кърджали.  Когато

24rodopi.bg/Криминале

 

Прокуратурата ще трябва да плати солидно обезщетение на млад мъж от региона. Това реши съдът в Кърджали. 

Когато бил на 15-години, срещу момчето било повдигнато обвинение в будство. Той прекарал общо 12 дни под стража, а след това мярката му за неотклонение била изменена с „Надзор на родителя“ и продължила 24 месеца. В крайна сметка ученикът от елитно школо в областния град бил оправдан.

Пет години по-късно, прокуратурата ще трябва да плати 12 000 лева на момчето за причинени неимуществени вреди в резултат от незаконното му привличане като обвиняем за извършване на престъпление.

Действията на правозащитните органи имали негативен ефект върху семейството му, училищната и обществената му среда в селото. Той изживял силен страх от евентуална наказателна отговорност, а упражнената принуда засегнала неприкосновеността на личността му и причинила значително психично и емоционално страдание. Всичко това довело до психиатрично заболяване, от което се лекувал и понастоящем, бе посочено в мотивите за исканото обезщетение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0