МВР уволни полицая-бияч, Мухсин Казан завежда дело (видео)

24rodopi.bg/Темата+ МВР уволни полицая, който удари шамар на турски тираджия на 4 април, за който скандал първи информира 24rodopi.bg. От работа е

24rodopi.bg/Темата+

МВР уволни полицая, който удари шамар на турски тираджия на 4 април, за който скандал първи информира 24rodopi.bg. От работа е освободен и другият полицай, който шофирал патрулния автомобил.

52-годишният Мухсин Казан е поканен да даде показания в София. Самият той пък обяви пред турски медии, че ще заведе дело за обезщетения.

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу полицая за поискан рушвет и за нанасяне на телесна повреда.

Както първи на 5 април писа 24rodopi.com, 52-годишният Мухсин Казан отнесе шамар от български полицай в района на Ихтиман. Турчинът бил нарушител на пътя при изпреварване, но служителят на реда му поискал „10 евро „чорба парасъ“, разкри пред 24rodopi.bg самият Казан, малко преди да се върне в Турция.

На 6 април темата се пренесе в турските медии, а на 7 април репортажи пуснаха и българските телевизии.

Казан обяснил, че следващата седмица ще пътува за Германия и ще се отбие през София. „Казах на представителя на прокуратурата, че ме е страх вече в България, защото пак мога да бъда репресиран, но те ми обещаха закрила“, твърди тираджията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0