МВнР: Декретът на Ердоган влезе в сила, от снощи Турция допуска в страната български граждани с лични карти

МВнР: Декретът на Ердоган влезе в сила, от снощи Турция допуска в страната български граждани с лични карти

24rodopi.bg/Темата+От вечерните часове на 27 юли е започнало допускане на български граждани с валидни лични карти на територията на Турция, съобщав


24rodopi.bg/Темата+
От вечерните часове на 27 юли е започнало допускане на български граждани с валидни лични карти на територията на Турция, съобщават от българското Министерство на външните работи.

„По информация на Генералното консулство на Република България в Одрин, предоставена от Областната дирекция по сигурността на Одрин и от ръководството на ГКПП-Капъкуле, от вечерните часове на 27 юли 2022г. е започнало допускане на български граждани с валидни лични карти на територията на Република Турция“, пише в съобщението.

Както вече 24rodopi.com писа, от 27 юли е в сила декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган, според който влизането в страната с валидна лична карта, издадена от България,  е позволено при пътувания с цел туризъм или транзитно преминаване, когато не се касае за развиване на търговска или икономическа дейност.

Шофьорите на тежкотоварни автомобили следва да продължат да пътуват с валидни паспорти, независимо дали преминават транзитно или крайната им дестинация е в Република Турция.

Ердоган обяви, че ще влизат в Турция само с лични карти и българите заляха Одрин –четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0