Мустафа Карадайъ занесе дарения в Турция и отправи нов призив за помощи, осми тир потегли от Кърджали

24rodopi.bg/Политика Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ лично занесе в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на десетките хиляди семейства на

24rodopi.bg/Политика

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ лично занесе в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на десетките хиляди семейства на загиналите в опустошителните земетресения в Турция и стотиците хиляди пострадали и останали без дом хора, съобщават от пресцентъра на партията.
Карадайъ бе в един от ТИР-овете с помощи, които днес отпътуваха за Одрин от основния логистичен център на мащабната дарителска кампания на Движението в Хасково. В града Карадайъ провери на място организацията по сортирането и транспортирането на даренията. Лидерът на ДПС се включи в товаренето на поредния камион.
До момента ДПС е изпратило в Турция 34 ТИР-а, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в южната ни съседка, се посочва в съобщението.
В Одрин Карадайъ се срещна с изпълняващия длъжността „областен управител на Одрин“ Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.
Карадайъ изказа своите на всички членове и симпатизанти на ДПС съболезнования към близките на загиналите в ужасяващата трагедия и на място събра информация от какво имат нужда стотиците хиляди бедстващи хора, информират от партийния пресцентър.
В съобщението се посочва, че ДПС е отправило нов призив за дарения. В момента десетки хиляди семейства са без покрив над главата. Затова Турция спешно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на пострадалите хора, дарявайте, призова Движението.
Дарения на всеки час изпращат структурите на ДПС в страната. Осмият тир от Кърджали потегли в събота за Одрин, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис. Той уточни, че част от събраните помощи ще бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните трусове, се посочва в съобщението.

COMMENTS

WORDPRESS: 0