Мустафа Карадайъ се срещна с Мевлют Чавушоглу

Мустафа Карадайъ се срещна с Мевлют Чавушоглу

24rodopi.bg/Политика Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Анталия. Карадайъ участва в Междуна

24rodopi.bg/Политика

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Анталия. Карадайъ участва в Международния дипломатически форум в турския курорт, който се провежда от 11 до 13 март.

„Турция отново доказа своята ключова роля за регионалната стабилност и сътрудничество“, коментира Карадайъ. Той поздравил Чавушоглу и екипа на външно министерство за организацията на форума.

Мевлют Чавушоглу съобщи, че на срещата в Анталия присъстват лидери и дипломати от 75 държави от целия свят, 17 президенти и премиери, 80 министри, 39 представители на международни организации. „Основната мисъл на форума е „Заедно мисли, заедно действай“, каза Чавушоглу.

От ДПС съобщават, че делегацията на партията е провела много срещи. Лидерът на Движението е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по ключови теми за регионалната и световната сигурност.

Карадайъ се срещнал и с външните министри на Азербайджан – Джейхун Байрамов, на Косово – Беджет Пацоли, и на Република Северна Македония – Буяр Османи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0