Мустафа Карадайъ: Ние докарахме демокрацията в България! Днес има репресии

Мустафа Карадайъ: Ние докарахме демокрацията в България! Днес има репресии

24rodopi.bg/Политика "Ние докарахме демокрацията в България. Така се създаде Движението за права и свободи  - да отстояваме нашите права, нашите своб

24rodopi.bg/Политика

„Ние докарахме демокрацията в България. Така се създаде Движението за права и свободи  – да отстояваме нашите права, нашите свободи и идентичността си. Обаче 31 години след създаване на ДПС днес какво виждаме – репресия“, заяви на площада в ардинското село Млечино Мустафа Карадайъ. Той бе гост на възпоменателния митинг, с който местното население отбелязва 37-годишнината от мирен протест срещу смяната на имената.

„Някои политически ръководители на полицията тази година я превърнаха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно основание. Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС. Виждаме, че днес България повече от всякога има нужда от ДПС, за да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността в нашата родина България за и държавността“, посочи още Карадайъ.

Тази година било решено да няма митинги, предвид COVID кризата, но „няма как да не почетем нашите герои на българската демокрация и затова пак сме тук“, отбеляза председателят на ДПС.

„Да поздравим нашите братя и сестри християни за празника, но ние се събираме тук, за да може да си спомняме онези времена и да вземем поуката от онова, което се е случило навремето с надеждата и идеята заедно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата родина „, каза още Мустафа Карадайъ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0