Мустафа и Енгин – задържаните за убийството на българския полицай, се подвизавали като „ловци на мигранти“, обирали ги, единият е освободен

24rodopi.bg/Темата+ Двамата братя, задържани за убийството на българския полицай на границата, са били обвинени няколко пъти за кражби, съобщават тур

24rodopi.bg/Темата+

Двамата братя, задържани за убийството на българския полицай на границата, са били обвинени няколко пъти за кражби, съобщават турските медии. Те се подвизавали като ловци на мигранти, но след като го обирали, те пак са ги освобождавали.

Това са 34-годишният Мустафа Е. и брат му Енгин Е., на 28 години, които бяха заловени при акция на одринската жандармерия във връзка с убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров с ловна пушка в граничния район на село Кючюнлю.

В съда стана ясно, че двамата братя обяснили пред разпитващите ги, че били предупредени от българския патрул да стоят далеч от телените заграждения. След като били осветени от фаровете на автомобила на патрула, не стреляли и избягали.

Двамата днес бяха изправени пред съда в Одрин. Срещу двамата заподозрени е образувано дело за убийството на Бъчваров. Енгин остава зад решетки, но Мустафа бе освободен.

На снимката: Отвеждат в съда двамата заподозрени за убийството на български полицай. DHA

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0