Момчилград спечели изборите в Муданя, новият кмет е Дениз Далгъч

24rodopi.bg/Политика Дениз Далгъч/Deniz Dalgıç, който винаги се е гордеел с момчилградския си корен, е новият кмет на община Муданя, провинция Бурса,

24rodopi.bg/Политика

Дениз Далгъч/Deniz Dalgıç, който винаги се е гордеел с момчилградския си корен, е новият кмет на община Муданя, провинция Бурса, Република Турция.

„Нашето семейство се изселило от Момчилград през 1951 година. Там са били имотни, но започнали живота си от нулата в Измит. В Момчилград били заможни, тук – в крайна бедност. Баща ми е бил 10-годишен и работел на жп гарата, за да бъде в помощ на семейството – продавал вода на пътниците от спиращия влак“, разказва Дениз Далгъч.

Роден през 1969 година в Истанбул, Далгъч завършва Анадолската гимназия в Бурса. Следва строително инженерство в Истанбулския технически университет. След дипломирането си завършва магистърска степен в Калифорнийския университет Санта Клара, САЩ, и докторска степен в Истанбулския технически университет.

Заедно с баща си управлява компанията Yonca İnşaat. Женен е и има двама сина.

От ученически години играе баскетбол и дори става професионалист в „Ефес Пилзен“, а днес продължава да коментира баскетболни мачове.

Муданя/Mudanya се намира в залива Гемлик, част от южното крайбрежие на Мраморно море. В общината живеят над 108 хиляди души.

За Дениз Далгъч/Deniz Dalgıç, кандидат от кемалистката Народнорепубликанска партия (СНР) в неделя гласуваха 38 265 избиратели в Муданя (54,99%).

COMMENTS

WORDPRESS: 0