Моето 3-дневно одринско пазаруване: Заради нас някои търговци почват работа още в 4.30 часа

Моето 3-дневно одринско пазаруване: Заради нас някои търговци почват работа още в 4.30 часа

24rodopi.bg/Общество „В петък, събота и неделя Одрин (Edirne) има различен облик. Визия на град с много българи, гърци и турци. Местните малко ни се

24rodopi.bg/Общество

„В петък, събота и неделя Одрин (Edirne) има различен облик. Визия на град с много българи, гърци и турци. Местните малко ни се сърдят, че правил огромен калабалък и заемаме паркоместата им, но пък търговците им са щастливи“, коментира пред 24rodopi.com Николай Пенев, който чака на граничния пункт „Капъкуле“ да влезе в България след 3-дневен престой в някогашната столица на Османската империя.

„Има какво да се види в Одрин, не са само пазарите“, допълва той.

На репортерския въпрос „А кое е новото на пазарите в Одрин?“, той отговаря: „Турците отварят все по-рано магазините си, защото много нашенци още по тъмно са в Одрин“.

„В петък и в почивните дни отваряме по-рано, около 4.30 часа сутринта. Самите българи искат това. За тяхно улеснение е“, казва Емрах Ай от „Бостанджъ пазаръ“.

„Туристите от България са сериозни в покупките – обувки, дрехи, перилни препарати, храни и какво ли не. От всеки търговец си купуват по нещо, няма недоволни при нас“, твърди Хасан Ортакая.

COMMENTS

WORDPRESS: 0