Много се целеха в мястото на Археолога, но той остава и в мандат „2023-2027“

24rodopi.bg/Кърджали Много мераклии дълготрайно се целеха в мястото на зам.-кмета Тунджай Шюкрю, но той остава на същата позиция и в мандат „2023-202

24rodopi.bg/Кърджали

Много мераклии дълготрайно се целеха в мястото на зам.-кмета Тунджай Шюкрю, но той остава на същата позиция и в мандат „2023-2027“. Новият кмет на Кърджали Ерол Мюмюн му гласува доверие за още 4 години в управленския екип на общината.

Тунджай Шюкрю беше четвъртият заместник на Хасан Азис, поемайки от 23 януари 2017 година ресор „Местни приходи“. Преди него в този мандат на Азис бяха назначени инж. Катя Митовска, Веселина Тихомирова и Мюмюн Али. Тихомирова и Шюкрю отново ще бъдат в един екип, като техният първия работен ден ще бъде в четвъртък, когато кметът ще представи 4-мата си заместници пред служителите от Общинска администрация. Припомняме, че другите двама зам.-кметове са Даниел Делчев и Байрям Байрям.

Тунджай Шюкрю е роден на 7 юли 1970 година в Широко поле. Завършил е „Български и английски език“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, филиал „Любен Каравелов“. Магистър по публична администрация в УНСС. Работил е 5 години като началник отдел „Административно и информационно обслужване“ в Общинска администрация-Кърджали, занимавал се е с частен бизнес.

Бил е за кратко общински съветник – от ноември 2003 г. до февруари 2004 г.

От февруари 2014 г. до влизането в „Белия кораб“, като зам.-кмет в началото на 2017-а, е бил началник на Общинска служба „Земеделие“-Кърджали.

Тунджай Шюкрю е и магистър по археология, придобил е специализираните знания в Нов български университет.

COMMENTS

WORDPRESS: 0