Мнението: Начинаещ лекар получава 750 лева, а касиерка в хипермаркет – 1 600! Затова медиците си тръгват

Мнението: Начинаещ лекар получава 750 лева, а касиерка в хипермаркет – 1 600! Затова медиците си тръгват

24rodopi.bg/Полемика Публикацията „Над 15 медици от Кърджалийско си купиха имоти в Пловдив“ предизвика много коментари. Отприщи хейтърска енергия, но

24rodopi.bg/Полемика

Публикацията „Над 15 медици от Кърджалийско си купиха имоти в Пловдив“ предизвика много коментари. Отприщи хейтърска енергия, но в 24rodopi.bg и социалната мрежа се появиха и аргументирани мнения.

„Минимум 15 медици от Кърджалийско са придобили имоти в последните месеци в Пловдив, разкриват пред 24rodopi.com агенции за недвижими имоти. В процедура за уреждане на кредити са още 5-ма специалисти, които вече работят в пловдивски клиники“, отбелязахме на 14 март.

Предлагаме ви позицията на Ерол Юмер в групата „Кърджали днес“ във Фейсбук:

„Статията иска да покаже, че медиците от Кърджали се изнасят към големите градове, а не колко са богати или бедни.

Разбира се, че трудът на един лекар трябва да е прилично заплатен и оценен от държавата, за да не прибягва до пари под масата. Но няма го държавническото мислене, което да оцени безценните ни кадри, които се изграждат в продължение на дълги години къртовско учене.

Другият вариант за млад лекар е да бяга в Германия, където му плащат от 3 хил. евро нагоре.

А тук в България заплатата на един начинаещ лекар е 750 лева чисти, докато касиерка в Кауфланд получава 1600 лева. Касиер може да стане всеки със средно образование, но колко са тези, на които им стиска да кандидатстват и да завършат медицина.

Народ, който не си уважава и цени лекарите, заслужава да остане без лекари!

Германия и другите западни страни инвестират в бъдещето и старините си, заплащайки подобаващо труда на медиците.

Затова нашите кадърни млади лекари и сестри ще обгрижват застаряващите германци, докато ние тук ще продължаваме да си оплюваме докторите и се обричаме да умрем като кучета, без здравни грижи, без медицински сестри и лекари…“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0