Млечинец спечели шахматния турнир в Горно Прахово, домакините – най-добри на бридж

Млечинец спечели шахматния турнир в Горно Прахово, домакините – най-добри на бридж

24rodopi.bg/Регион Гюрсел Емин от ардинското село Млечино стана победител в шахматния турнир на традиционния селищен празник в Горно Прахово. В надп

24rodopi.bg/Регион

Гюрсел Емин от ардинското село Млечино стана победител в шахматния турнир на традиционния селищен празник в Горно Прахово.

В надпреварата се включиха осем майстори на черно-бялата дъска. На второ място в състезанието се класира Мюмюн Байрам, също от Млечино,

а трети остана Мюрсел Халил от кърджалийското село Бойно. На 4-то място се класира Рамадан Муслу от Горно Прахово.

Призьорите в надпреварата получиха медали, парични награди и сувенири, които бяха връчени от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, народните представител от ДПС в 47-то Народно събрание Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов и общинският съветник от района Кадир Аптикадир. 

А всички шахматисти в турнира получиха утешителни предметни подаръци. Наградите бяха осигурени от 60-годишният Джелил Кадиров от Горно Прахово, работещ в Чехия.

В края на турнира се представи и демонстрира на живо най-силният и най-умният шахматен компютър с уникални възможности.

Организатор на спортната проява бе местното читалище „Лъч”.

Интерес предизвика и турнирът по бридж-белот.  В надпреварата взеха участие 8 двойки. След оспорвани игри, бяха излъчени победителите. На финала двойката Ресми Емин и Шенер Шефки от Горно Прахово победи с 2:1 игри двойката Джелал Апти (Долно Прахово) и Рамис Шефкет (Млечино).

Призьорите бяха наградени от кмета на Горно Прахово Мехмед Мюмюн с парични награди, осигурени от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

На снимката: Най-добрите на шахмат и гостите

COMMENTS

WORDPRESS: 0