Младият: Искам в града, 100 квадрата, гараж… Улегналият: Къща на село за 50 бона е добра идея…

Младият: Искам в града, 100 квадрата, гараж… Улегналият: Къща на село за 50 бона е добра идея…

24rodopi.bg/Общество Млади, работещи зад граница, с готови пари. Профилът на купувачите на жилища в Кърджали. Съвсем малък процент от тях разчитат

24rodopi.bg/Общество

Млади, работещи зад граница, с готови пари. Профилът на купувачите на жилища в Кърджали. Съвсем малък процент от тях разчитат на банкови заеми при придобиване на първия апартамент. Предпочитанията са за голямо жилище-около или над 100 кв. метра, както и за гараж или паркомясто, установи проверка на 24rodopi.com.

Търсенето на по-малки недвижими имоти в града пък обикновено е с цел инвестиция, като там купувачите са обикновено на възраст над 45 години. Цената на тези имоти е по-ниска, а и за тях по-лесно се намират наематели, което осигурява по-голяма възвръщаемост от инвестицията.

И при двете групи обаче има интерес и към селски имоти. Особено в населени места в близост до областния център.

50 000 евро за двеутажна къща с голям двор в село, отстоящо на броени километри от Кърджали. Подобна сделка е сключена през летните месеци. Търсенето по селата пък не секва. Рядкост са обаче продавачите. Най-често се касае за хора, които не живеят вече в региона, а завръщане не влиза в бъдещите им планове. Също така проблем и самата поддръжка на имота. Интерес към къщи има повече от страна на хора над средна възраст, които просто решават да изберат спокойствието на селския живот. За млади семейства това е по-сложно. Поради куп причини, като най-важните са липса на детска градина, училище, здравен пункт, за аптека и магазин да не говорим.

Четете по-късно още по темата:

„Бавни“ строители, сгради без Акт 16

Препродажбата на жилища започна! Закъсали: 650 евро/кв. м!

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0