Младежи от 4 държави тръгнаха по пътя на легендите в Кърджали

24rodopi.bg/Образование Младежи от Италия, Литва, Турция и България се събраха в Кърджали да реализират  проект „От легенда към реалност“, с финансов

24rodopi.bg/Образование

Младежи от Италия, Литва, Турция и България се събраха в Кърджали да реализират  проект „От легенда към реалност“, с финансовата подкрепа на Европейския съюз по програма „Еразъм+“, изпълняван от Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“.

Те се събраха с една обща цел – да изследват пътя от митологията и легендите към съвременната реалност.

Програмата „Еразъм+“ създава условия за обмен на опит, знания и култура между младежи от различни европейски страни. Тя е мощно средство за сближаване на различни култури и за създаване на трайни връзки между участниците.

През първия ден от обмена младежите се запознаха един с друг и се потопиха в атмосферата на разнообразие и културно обогатяване. Те споделиха своите очаквания и амбиции за обмена, като изразиха готовността си да участват активно във всички аспекти на обмена.

След като се запознаха с програмата и целите, младежите бяха готови да се впуснат в предизвикателството да преобразят идеите си в реалност. Те изразиха своя интерес към работата по проектите, които ще разработват през следващите дни и се ангажираха да допринесат със своите знания и умения.

„От легенда до реалност“ е вдъхновяваща идея, която обединява младите хора от различни краища на Европа, с обща цел да изследват, как митовете и легендите от миналото могат да вдъхновят и формират съвременния свят, как историята може да бъде използвана за създаване на бъдеще.

Следващите дни обещават интересни дискусии, творчески работилници и културни размени, които ще помогнат на младежите да изградят по-добър разбор за себе си и за света около тях. Програма „Еразъм+“ е катализатор за промяна и развитие като насърчава младите хора да бъдат обединени и активни граждани на света.

Първият ден от младежкия обмен приключи с усмивки и вълнение за предстоящите предизвикателства. Младежите от Италия, Литва, Турция и България се подготвят да изживеят невероятно пътешествие „От легенда до реалност“, което ще ги обогати и ще ги вдъхнови за бъдещите им начинания.

Статията е създадена от младежите участници в проект „От легенда към реалност“, с финансовата подкрепа на Европейския съюз по програма „Еразъм+“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0