Мистериозен албанец, замесен в екзекуцията на Тургай Сали, успял да напусне България

Мистериозен албанец, замесен в екзекуцията на Тургай Сали, успял да напусне България

24rodopi.bg/Криминале Мистериозен албанец e замесен в поръчковото убийство на  33-годишния бизнесмен и ММА боец Тургай Сали-Тути. Чужденецът обаче е

24rodopi.bg/Криминале

Мистериозен албанец e замесен в поръчковото убийство на  33-годишния бизнесмен и ММА боец Тургай Сали-Тути. Чужденецът обаче е успял да напусне страната ни още преди да бъде арестуван основният заподозрян по случая – 42-годишният мексиканец Виктор Омар Гуадо, отбелязва „Марица“.

Стрелбата по Тургай Сали е поръчкова и идва от братя българи в гръцки затвор, които също лежат за убийство в Атина, разказаха запознати със случая.

Както вече 24rodopi.com писа, Тути бе гръмнат час след полунощ на 13 февруари м.г. пред къщата му на улица „Крали Марко“ в квартал „Каменни“ в Хасково. Докато си говорел със свой познат, към тях се приближил непознат мъж и стрелял по търгуващия с хранителни добавки млад мъж. После стрелецът изчезнал, а сигналът за произшествието бил подаден на спешния телефон 112 в 1.13 часа.

След прострелването хасковлията бил откаран в местното Спешно отделение, а после го транспортирали в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, където го оперирали, за да извадят заседналия в таза му куршум. Сали успял да разкаже на полицаите какво е станало преди хирургическата интервенция. После състоянието му се влошило от обилен кръвоизлив и починал на 14 февруари.

Междувременно разследващите влезли в дирите на мексиканеца Виктор Омар Гуадо. Той бе атакуван и задържан от спецчасти на полицията в софийски хотел малко преди да го напусне. От стаята му били иззети дрехи, които съвпадали с тези на стрелеца, описани и от жертвата. В ползваната под наем кола от 42-годишния нападател бе открита и гилза, която съвпада с намерените на местопроизшествието в Хасково.

Виктор Омар Гуадо е влязъл в страната ни с автобус през Република Северна Македония. Стигнал е до Кърджали, оттам взел автомобил под наем, с хасковски регистрационен номер, и е дошъл в абсолютно непозната среда, където няколко дни, по оперативна информация, наблюдавал жертвата си.

Сред подкрепените с факти версии по случая е, че мексиканецът е наемник, изпълнил мокра поръчка на мощна престъпна група.

Междувременно на 9-и миналия месец мексиканецът отново поиска от съда да бъде пуснат от окръжния следствен арест в Хасково. Магистратите отхвърлиха молбата му, а задържаният под стража не се възползва от правото си да обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

Има данни, че мексиканецът бил придружаван от албанец или поне лице с такива документи. Този човек също е лежал в Гърция, където, освен нормалната диаспора от Албания, има и голям криминален контингент от същата народност. Българската полиция разполагала с информация, че мистериозният албанец е влязъл с лека кола у нас от Северна Македония и в Хасково е засичан заедно с Виктор няколко дни преди стрелбата. Дори двамата били заедно и на същата улица в квартал „Каменни“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0