Министър към ардински депутат: Посочете имена на полицаи, тормозили избиратели!

Министър към ардински депутат: Посочете имена на полицаи, тормозили избиратели!

24rodopi.bg/Политика „Ако имате конкретни данни за полицаи, които са оказвали натиск и тормоз върху български граждани, трябва да посочите кои са и,

24rodopi.bg/Политика

„Ако имате конкретни данни за полицаи, които са оказвали натиск и тормоз върху български граждани, трябва да посочите кои са и, ако се установи такова поведение, ще предприемем дисциплинарни мерки“, с тези думи вътрешният министър Бойко Рашков се обърна към ардинския депутат Павлин Кръстев.

Рашков обясни, че във ведомството има сигнал с твърдение, че в някои секции в Кърджали има незаконни действия. Затова и МВР е започнало проверка. Това не е ограничаване на правата по време на изборния процес, посочи министърът.

В 99 процента от случаите се оказва, че самоволни действия от страна на МВР няма, каза във времето за парламентарен контрол министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в отговор на въпрос от депутата Павлин Кръстев (ДПС), свързан с твърдение за оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания и в изборния ден.

Кръстев беше включен в кандидат-депутатската листа на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район от квотата на ардинската партийна организация.

На снимката: Бойко Рашков в Кърджали, архивен кадър

COMMENTS

WORDPRESS: 0