Министър Цеков: АПИ възнамерява да обяви поръчка за избор на трасе от Велико Търново до „Маказа“

24rodopi.bg/Регион През 2024 година Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) възнамерява да обяви поръчка за избор на трасе от Велико Търново до „Маказа“

24rodopi.bg/Регион

През 2024 година Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) възнамерява да обяви поръчка за избор на трасе от Велико Търново до „Маказа“, тъй като от Русе до Велико Търново има изготвени проекти и дори възложено строителство в един от участъците.

Това съобщи от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Той отговори на парламентарно питане на 4-мата кърджалийски депутати от ДПС: На какъв етап се намира проектът за изграждане на обходен път на Кърджали?

„Поискахме да чуем степента на готовност за изпълнение на проекта, срока на разрешението за строеж, валидността на ОВОС и състоянието на отчуждителните процедури“, сподели Еван Гюркаш.

Приоритетен проект ли „Обходния път на град Кърджали“ за държавата, ще бъде ли осигурено финансиране за неговото завършване и в какви срокове, питат кърджалийските народни представители.

„Обходния път на Кърджали е важна част от направлението, което трябва да осигури връзката между Дунав мост при Русе и ГКПП Маказа. Този път е част от инвестиционната програма за изграждане на изцяло ново, скоростно магистрално трасе“, каза още министър Цеков.

COMMENTS

WORDPRESS: 0