Милиардерът от Родопите: Политиците са бедни и искат да станат богати, един няма да рискува себе си заради България!

24rodopi.bg/Общество „Политиците почти навсякъде са еднакви. С тази разлика, че у нас 90 на сто влизат в политиката бедни, с мисълта да забогатеят. Ч

24rodopi.bg/Общество

„Политиците почти навсякъде са еднакви. С тази разлика, че у нас 90 на сто влизат в политиката бедни, с мисълта да забогатеят. Чудя се как не се намери един поне, който да рискува себе си, за да постави България над всичко!“.

Думите на един милиардер от Чикаго, тръгнал от Мадан. Шефкет Чападжиев е може би най-известният американец от Родопите. Постигнал всичко с много труд. Продължаващ да помага на родния край и страната.

„Не давам пари на партии. А на болници, деца, църкви и джамии. Дарявам, за да се ползва от всички. Едно условие имам-един долар да дам, той трябва да отиде за България“, казва Шефкет Чападжиев, цитиран от БНР.

Както вече 24rodopi.com писа, преди три години родопчанинът дари 1 милион долара на болницата в родния си Мадан. Закупено бе ново оборудване, извършен бе ремонт, а лечебното заведение се превърна в 5-звезден хотел.

„Не ме интересува кой от коя партия е, а как работи. Мадан за мен вече е №1 в България по това, което е направено в града“, казва най-богатият българин отвъд океана.

Но му е и тъжно.

„Все по-рядко виждам познати лица тук. Много хора са напуснали града, страната. В тази насока трябва да се работи, хората да остават тук. В парламента чувам едни хубави приказки, казвам си „умни хора“, но резултатът е нулев. Няма условия за инвестиции. Таксите са големи, пълно е с мафиоти“, споделя Чападжиев. И допълва за мечтата си: „Искам страната ни да се оправи икономически. Да гледа личния си интерес, а не на Запад или Изток. България и гражданите трябва да са над всичко“.

Как се преуспява?

„Не обичах баща ми. Той бе дребен търговец. И ме караше да работя постоянно от дете. Седем дни в седмицата. Не знаех какво е това игра, не ми подари никога нищо детско. Само работа и работа. Това обаче ми помогна много в Америка. Тогава го оцених, тогава и му благодарих, че той ме научи. Успях заради него“, казва Шефкет Чападжиев. И дава най-важния съвет: „Няма по-хубаво от това да си честен и да не лъжеш!“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0