Мевлид в Птичар, венци в Момчилград – 4 години без Наим!

Мевлид в Птичар, венци в Момчилград – 4 години без Наим!

Паметта на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу беше почетена в Момчилград и в родното му село Птичар. В деня, когато се навършват 4 години от

Паметта на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу беше почетена в Момчилград и в родното му село Птичар. В деня, когато се навършват 4 години от смъртта на почетния гражданин на Момчилград, венци и цветя бяха поднесени пред паметника в центъра на града. На церемонията присъстваха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер, общински служители и момчилградчани. Венци и цветя поднесоха също от Федерацията по вдигане на тежести и спортен клуб по борба „Родопи 1935“.

„За съжаление Наим ни напусна прекалено рано, но той продължава да живее в сърцата ни. Надявам се идеята ни да превърнем родната му къща в Момчилград в музей да се реализира по-скоро, за да могат младите да се докоснат до славната история на световния и олимпийски шампион“, заяви Илкнур Кязим.

По-късно в Птичар, родното село на Наим Сюлейманоглу, община Момчилград организира мевлид в негова памет.

Венец от името на община Момчилград ще бъде поднесен и на гроба на Наим Сюлейманоглу в Истанбул по време на възпоменателната церемония, която ще се проведе по-късно днес.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0