Метачната машина вече в оборот: Почистването на Кърджали влезе в 21 век

24rodopi.bg/Общество Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централн

24rodopi.bg/Общество

Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част – в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация.

Тя е една от общо четирите машини, които бяха закупени за нуждите на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“.

Метачната машина и багер – товарач за почистване на нерегламентирани сметища бяха приети лично от кмета Ерол Мюмюн на 10 май, а до края на юни се очаква да бъдат доставени многофункционална почистваща машина с метачно устройство с всмукател и сметосъбиращ бункер и нов товарен автомобил – камион.

Сметопочистващата и сметосъбиращата техника е необходима на Общината за събиране и транспортиране на дървесни и зелени отпадъци от паркове, алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение.

„Смятаме, че с новата техника ще подобрим качеството на услугите по сметосъбиране и сметопочистване, които предлагаме“, посочи кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

Общата стойност на новозакупената техника е 980 000 лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0