Местанлии в „столицата на изселниците“ са с нов лидер – Местание Ефе, тя вече е в Момчилград за голямата среща

24rodopi.bg/Регион Кметът на Момчилград Илкнур Кязим прие Местание Ефе, която е новият председател на Сдружението на момчилградчаните (Mestanlı Yöres

24rodopi.bg/Регион

Кметът на Момчилград Илкнур Кязим прие Местание Ефе, която е новият председател на Сдружението на момчилградчаните (Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği) в турския град Бурса.

Това бе първа нейна официална визита в Момчилград след избирането й за председател на едно от най-активните изселнически сдружения в южната съседка.

Заедно с Управителния съвет на организацията на „местанлиите“ Местание Ефе ще се включи в 14-ата Международна среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми“, която стартира на 24 юли и ще продължи до 29 юли.

„Пожелах на г-жа Местание Ефе много здраве, успех и ползотворна работа в новата й длъжност. Вярвам, че топлите и ползотворни отношения между Община Момчилград и Сдружението на момчилградчаните в Бурса ще продължат да се разширяват, за да бъдем в полза на нашите съграждани. На работната среща заявихме още, че ще работим затова как да бъдем полезни с нови идеи и инициативи в сферите на обществения живот за изселниците ни в побратимената ни Голяма община Бурса. За нас е изключително важно като общинска администрация не само да подобряваме качеството на административното обслужване на жителите на общината, а също и на тези с двойно гражданство“, сподели Илкнур Кязим.

COMMENTS

WORDPRESS: 0