Местан след експертизата: Колата на Ахмед се е движила със 142 км/час!

Местан след експертизата: Колата на Ахмед се е движила със 142 км/час!

24rodopi.bg/Общество Автомобилът на Лютви Местан е заел правилната лента преди завиването от разклона за Загорско. Колата „БМВ“ на семейство Ахмед се

24rodopi.bg/Общество

Автомобилът на Лютви Местан е заел правилната лента преди завиването от разклона за Загорско. Колата „БМВ“ на семейство Ахмед се е движила със скорост 141,8 километра в час.

Тези два акцента в комплексната автотехническа експертиза, трета поред, за тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, цитира Лютви Местан пред съда в Кърджали.

„При тази бясна скорост от страна на един безотговорен родител, дори и професионален автомобилен състезател нямаше да има шанс да избегне сблъсък“, обяви политикът след като поредното заседание в Окръжния съд бе отложено поради неявяване на вещите лица, изготвили експертизата.

“ height=“315″ src=“https://img1.blogblog.com/img/video_object.png“ width=“560″ style=“cursor: move; color: rgb(0, 0, 0); font-family: „Times New Roman“; font-size: medium; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-thickness: initial; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; background-color: rgb(178, 178, 178);“>

По думите на Местан, лекият автомобил „БМВ“ не е бил във видимата зона, когато той е извършил маневрата. Той цитира и показанията на един от свидетелите, който се е движил по пътя „Маказа“-Кърджали по същото време и е видял автомобила на семейството едва след сблъсъка.

„Ако има справедливост, то прокуратурата трябва да снеме обвинението към мен и да прецизира това към бащата Юсеин Ахмед“, посочи Местан.

„Това дело отне 4 години от живота ми. От две години аз отлагам планирана операция от херния“, допълни политикът.

Той посочи, че очаква на 21 февруари съдът „да прекрати практиката на двоен стандарт“ и да допусне изпълнение на неговите искания-да бъдат възпроизведени в залата видеокадрите на телевизии веднага след инцидента, на които, по думите му, се се вижда липса на стоп-линия и растителност, ограничаваща видимостта.

Припомняме, че делото бе отложено именно за тази дата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0