Местан поискал отлагане, защото… останал с едва един адвокат в залата

Местан поискал отлагане, защото… останал с едва един адвокат в залата

Съдът в Кърджали уведомява Адвокатската колегия в София за поведението на Менко Менков Окръжният  съд в Кърджали взе решение да уведоми Съвета на Адв

Съдът в Кърджали уведомява Адвокатската колегия в София за поведението на Менко Менков

Окръжният  съд в Кърджали взе решение да уведоми Съвета на Адвокатската колегия – София затова, че адвокат Менко Менков – защитник на подсъдимия Лютви Местан, с поведението си, и след предупреждение от председателя на съдебния състав, е продължил да нарушава реда в съдебната зала, и поради поведението си и неявяването си в съдебното заседание, е станал причина за отлагане на делото.

Това обявиха от пресцентъра на съда.

По време на съдебното заседание и разпита на втория свидетел по делото за катастрофата край Загорско, след неспазване на няколко устни разпореждания на председателя на състава към единия от защитниците на подсъдимия Лютви Местан. за ненарушаване на реда в съдебната зала, адв. Менко Менков бе помолен от председателя на състава да излезе от съдебната зала и непосредствено след което бе дадена кратка почивка.

В продължилото след почивката съдебно заседание, на именното повикване от съда,  защитникът на подсъдимия не се яви в съдебната зала. Лютви Местан и другият му адвокат поискаха отлагане на делото, поради невъзможност за осигуряване на пълноценна адекватна  защита, се посочва още в прессъобщението.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0