Месец подготовка за майсторското опушено чеверме!

Месец подготовка за майсторското опушено чеверме!

24rodopi.bg/Общество Чевермеджии от България, Гърция и Турция демонстрираха уменията си в центъра на Момчилград. Проявата е част от програмата на ме

24rodopi.bg/Общество

Чевермеджии от България, Гърция и Турция демонстрираха уменията си в центъра на Момчилград.

Проявата е част от програмата на международната среща „Момчилград винаги в сърцето ми“.

Майсторите кулинари приготвиха специалитета опушено чеверме. Разказаха, че подготовката за него е започнала преди месец. Тогава агнешкото месо е било оставено в хладилна камера да зрее при температура минус 1 градус. На третата седмица продуктът се осолява и отново се прибира в камерата. При приготвянето агнетата се поставят върху телена скара, а край нея се запалва огън. Целта е месото да поеме аромат от пушека.

COMMENTS

WORDPRESS: 0