Мерки за 8 декември: Не повече от 15 души на студентски купон, проверки по пътищата за пияни и дрогирани

Мерки за 8 декември: Не повече от 15 души на студентски купон, проверки по пътищата за пияни и дрогирани

Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията във връзка с предстоящия студентски празник. В дните преди и след 8 декември са планирани специа

Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията във връзка с предстоящия студентски празник. В дните преди и след 8 декември са планирани специализирани полицейски операции в областта за засилен контрол по спазването на противоепидемичните мерки и сигурността при пътуване, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Съвместно с други институции ще се извършват проверки за спазване на ограничението  при събирания и тържества от частен характер, като допустимият брой присъстващи да е не повече от 15 човека. Собствениците и управителите на хотелски комплекси, къщи за гости, хижи и др. предварително ще бъдат предупредени да спазват стриктно правилата при организиране на тържества, а също и мерките за пожарна безопасност.

Вторият акцент в мерките за 8 декември е свързан с опазване на обществения ред и безопасно движение по пътищата с оглед очаквания интензивен трафик. Засилен ще е контролът по следните направления: управлението на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Проверки са планирани и във връзка с продажбата и използването на пиротехнически изделия.

В периода от 6 декември до 9 декември ще бъде организирано полицейското присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат  събирания и тържества. При натоварен трафик полицейски служители ще регулират и подпомагат на движението по пътищата.

От отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР-Кърджали призовават гражданите, които забележат неправомерно поведение, съмнителни лица, или станат свидетели на нарушения на обществения ред и правилата за безопасно движение, незабавно да сигнализират на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0