Медия на Ердоган: България е на ръба на фалита!

Медия на Ердоган: България е на ръба на фалита!

24rodopi.bg/Общество „Инфлационна криза в европейските страни! България е на ръба на фалита“, съобщава турската проправителствена медия „А хабер“. „

24rodopi.bg/Общество

„Инфлационна криза в европейските страни! България е на ръба на фалита“, съобщава турската проправителствена медия „А хабер“.

„Цените на основните храни нарастват с бързи темпове в България, членка на Европейския съюз. Темпът на нарастване на цените на стоките надхвърля 40 процента, като това се отразява на консумацията на храни от хляб до олио“, се посочва в репортажа от България.

„Кашкавалът и сиренето се превръщат в луксозни продукти на трапезата на българина. Много хора се лишават от млечните продукти“, анонсира „медията на Ердоган“. Сред акцентите в репортажа е цената на хляба: 1 кг вече струва 1 евро.

Сладкарниците отчитат рекордни спадове в оборотите, хората вече се лишават от торти и пасти, за да могат да си позволяват основни храни, посочва медията.

В останалите медии темата, свързана с България, продължава да е българският алъш-вериш в Одрин (Edirne). Над 1 000 000 български граждани са били на пазар в Одрин от началото на тази година, като всеки един е похарчил между 100 и 250 евро. Това е подкрепа за местната икономика, отчитат от бизнес сдруженията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0