Мечти за един ден – от Лена Бориславова до Атанас Атанасов и другите заплатаджии в парламента, а народът гледа цените на горивата

Мечти за един ден – от Лена Бориславова до Атанас Атанасов и другите заплатаджии в парламента, а народът гледа цените на горивата

24rodopi.bg/Коментари/Политика Лена Бориславова – чиновничката, която стана по-известна и от министрите, тайничко си мечтае Кирил Петков да е трансфе

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Лена Бориславова – чиновничката, която стана по-известна и от министрите, тайничко си мечтае Кирил Петков да е трансферирал още 6 депутати или поне да е „разболял“ достатъчен брой парламентарни единици и това да стане ясно точно в 19.10 часа днес, когато ще се гласува вотът на недоверие.

Атанас Атанасов – един от съпредседателите на „Демократична България“, също мечтае премиерът да е изтъргувал необходимото количество парламентаристи, за да остане и той един от управляващите, а и да натрие носа на Владимир Путин. Защото, според Атанасов, не Слави Трифонов бута кабинета „Петков“, а руският президент. Фиксацията на Атанасов граничи по-скоро с някакво научнообосновано психологическо явление. Но това си е негов проблем, както и на специалисти.

90 на сто от депутатите, дори тези които ще подкрепят вота на недоверие, тайничко се надяват мисията на премиера да е успяла и 47-ото Народно събрание да не се разпусне през юли, защото край на хубавите заплати, и защото най-вероятно голяма част от тях няма да попаднат на избираеми места в кандидатските листи през септември. Калкулация на кариеризма. Без реална оценка на възможностите, нито реалностите. А те не само чукат, те разбиха вратата и нахълтаха с взлом.

Милиони българи тази сутрин не гледат телевизора, където едни хора рецитират опорки, за да си защитят хонорарите, а тези милиони се взират в цените на горивата в бензиностанциите, които за два месеца поскъпнаха с цял лев, без да е имало и политическа криза. Бачкаторите не мечтаят, те живеят в реалността. В българската реалност горивата вече доближават 4-те лева, докато в Унгария са с лев и половина надолу.

Не мислете, че никой от тези милиони избиратели не е жадувал промяна. Няма такъв. Но запасите от надежда угасваха ден след ден, докато властта изпълваше новините с украински бежанци, скъсване на „газови окови“, депутинизации и прочие, докато инфлацията марширува не само по жълтите павета, но и по всяка уличка, във всяко село.

Случващото се в Народното събрание не е голямата тема в дневния ред на народа. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0