МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ търси средства за апаратура за лечение на усложнения от Ковид-19

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ търси средства за апаратура за лечение на усложнения от Ковид-19

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали набира средства за съвременна апаратура, провеждане на изследване и лечение на хора с усложнения след преболедув

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали набира средства за съвременна апаратура, провеждане на изследване и лечение на хора с усложнения след преболедуване на COVID-19. Проектът „Погрижи се за сърцето“ е част от новото издание на традиционната дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“.

Целта е да бъде събрано финансиране за закупуване на модерна апаратура за прецизно изследване на потенциални усложнения, в това число холтери за ЕКГ, апарати за мониториране на артериално налягане, стрес-тест система и спирометър за оценка на функционалния и виталния капацитет, апарат за ултразвувково доплерово изследване на съдовете. В рамките на проекта се предвижда и скрининг за сърдечно-съдови и белодробни усложнения на преболедували Covid-19, което ще позволи да бъдат открити и лекувани навреме евентуални тежки последствия от коронавируса. Така пациентите биха могли да се върнат по-бързо към нормален житейски ритъм.

Подробности за проекта „Погрижи се за сърцето“ на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали могат да се открият на страницата на дарителската кампания Izberi.rbb.bg, откъдето лесно всеки може да дари за инициативата.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0