Мъжът удавен в резервоар, роднини поискаха 1,2 млн. лева

Мъжът удавен в резервоар, роднини поискаха 1,2 млн. лева

24rodopi.bg/ОбществоМъжът е открит удавен в гравитачен резервоар по време на служебни дейности. Инцидентът е заведен като трудова злополука. Месеци по

24rodopi.bg/ОбществоМъжът е открит удавен в гравитачен резервоар по време на служебни дейности. Инцидентът е заведен като трудова злополука. Месеци по-късно от силния стрес съпругата му развива онкологично заболяване. Двете дъщери на починалия получават панически атаки…

Семейство на загинал работник поиска общо 1 200 000 лева от дружество, опериращо във ВиК сферата, съобщава в новия си брой „Родопи voice“.

Мъжът починал при трудов инцидент в чернооченско село, възникнал на 12 май 2020 година. Той изпълнявал длъжността „водопроводчик“.

Съпругата и двете дъщери на починалия поискаха по 400 000 лева. Съдът в Кърджали присъди далеч по-малко обезщетение. Вдовицата на работника трябва да получи 95 076 лева, а децата му по 75 076 лева. Те обаче ще трябва да платят на дружеството направените разноски, съобразно отхвърлената част от иска – в размер на по над 7 000 лева.

Решението бе потвърдено след обжалване и от Окръжния съд в Кърджали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0