Малките волейболисти с големите успехи и голямото бъдеще

Малките волейболисти с големите успехи и голямото бъдеще

Завършиха двата волейболни турнира за прекадети и кадети в зона „Странджа“, които се играха през изминалата седмица. И в двата турнира кърджалийските

Завършиха двата волейболни турнира за прекадети и кадети в зона „Странджа“, които се играха през изминалата седмица. И в двата турнира кърджалийските волейболисти се представиха успешно и завоюваха победи.

В надпреварата за прекадети, възпитаниците на треньора Елин Карабашев претърпяха загуба в първия ден от силните отбори на „Нефтохимик“ и „Сливен“, но след това записаха две категорични победи. Трябва да се отбележи, че основният състав на кърджалийския отбор на прекадетите (които трябва да са до 15 г.) се състои от по-малки на възраст волейболисти от останалите. Това прави техният успех по-труден и по тази причина по-значим.

Нашите представители при кадетите (до 17 г.), с треньор Павел Митев, се представиха повече от блестящо. След като губеха с 2:0 в първия мач срещу отбора на „Нефтохимик“, все пак го надиграха с 2:3. По същия начин надмогнаха и домакините от „Берое“ Стара Загора с 3:2 и победиха с 3:0 отбора на „Деа“ Бургас. Така станаха първи в зона „Странджа“ и продължават в следващите турнири за участие във финалите на републиканското първенство, като датите ще бъдат обявени допълнително.

В края на тази седмица в зала „Арпезос“ ще се играе регионалното първенство за момчета до 13 г.  Нашите малки волейболисти, водени от треньора Елин Карабашев, ще се срещнат на терена с тимовете на „Димитровград“, „Берое“, „Сливен“ и „Нефтохимик“ Бургас. Очакванията на ръководството са момчетата от отбора да се представят добре, тъй като голяма част от тях играят в тима на прекадетите, а този опит е незаменим.

Привържениците на волейбола в града са поканени да подкрепят 13-годишните ни момчета, като домакини.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0