24rodopi.bg/Общество Майстор Агапиос Текидис. Един от най-добрите шеф готвачи, за когото няма тайни в морската кулинария. Виртуозът, който въведе гр
24rodopi.bg/Общество
Майстор Агапиос Текидис. Един от най-добрите шеф готвачи, за когото няма тайни в морската кулинария. Виртуозът, който въведе гръцката кухня в джебелския ресторант „Естер“ и го превърна в един от най-оборотните в региона.
От 40 години майстор Агапиос има ресторант в любимото място на нашенци в Гърция – Керамоти.
„Докато бях в Джебел и обучавах персонала в „Естер“, забелязах нещо удивително. В България обожават баницата. А аз обожавам кулинарията и експериментите. Затова и въведох баници и бюреци в ресторанта ми в Керамоти. Чудесна закуска за гостите от България – със сирене, спанак, кайма, богат избор. Дори на гръцко море, вие не забравяте баничката за закуска“, сподели за 24rodopi.com Агапиос Текидис. Не само почиващите нашенци в Керамоти, но и от съседни населени места започват деня си с баничка и айран при Агапиос.
Припомняме, че в Джебел майсторът обучи екип, който да приготвя калмари, октоподи, скариди и други ястия по оригинални гръцки рецепти.
COMMENTS