Ловците в Ардино отстреляли 282 диви прасета за година

Ловците в Ардино отстреляли 282 диви прасета за година

24rodopi.bg/Регион Шахин Байрамов бе преизбран за председател на ловно-рибарско сдружение „Бели брези“-Ардино на проведеното през уикенда отчетно-изб

24rodopi.bg/Регион

Шахин Байрамов бе преизбран за председател на ловно-рибарско сдружение „Бели брези“-Ардино на проведеното през уикенда отчетно-изборно събрание.

Той представи подробен отчет за дейността за изминалата 2021 г. Сдружението отчита един успешен ловен сезон въпреки пандемичната обстановка и опасенията за заболяване на африканска чума по свинете. Общата ловна площ, която стопанисва ЛРС „Бели брези“, е 23 760 хектара, разпределени между шест дружинки.

Общият брой на ловците е 394. При план за отстрел 124 броя диви свине са отстреляни 282 броя. „Тези успехи са постигнати благодарение на грижите, които полагате всички Вие, а именно като създавате условия за ловните полета. Те показват, че сме постигнали голям успех по отстрел на диви прасета, но не е важно колко дивеч сме отстреляли по ловните излети, по-важно е да съхраним живота и здравето на ловеца“, заяви Шахин Байрамов. Той  благодари на всички председатели, отговорници по дружинките, а също така и на всеки ловец, че не са допуснали нито един инцидент с ловно оръжие по време на ловните излети.

Председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов отбеляза, че с цел разнообразяване на дивеча, през изминалата 2021 година Сдружението  е разселило 20 броя елен-лопатара в ловните площи.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0